Que és la narrativa popular

Un aspecte important de la cultura popular, juntament amb les festes, les tradicions la música les danses, és la literatura popular i, concretament, la narrativa.

Un text literari narratiu presenta un conjunt ordenat de fets històrics reals, imaginari o fantàstic. Moltes vegades segueixen un ordre cronològic o també podem fer salts enrere en el temps.

La majoria van dirigides a infants i al cap del temps han anat fent versions. La narrativa popular tradicions s’ha anat transmetent per va oral al llarg del temps.

La finalitat bàsica d’aquestes narracions és, a banda d’entretenir sense aspectes de la vida quotidiana i de les relacions dels humans, normalment presenten fets fantàstics i els personatges pertanyen també a un mas imaginari, ogres, fades i gegants.

A més dels contes populars també formen part d’aquesta narrativa les faules, històries protagonitzades per animals i que pretenen donar una lliçó o moral del comportament de les persones i les llegendes, narracions breus que serveixen per donar aplicacions a fets que segles enrere resultaven incomprensible.

Exemples de la narrativa popular podrien ser: La caputxeta vermella, i molts contes que ens han anat explicant.

L'origine des contes - TPE Contes et Disney